Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Odvolávanie Z. Zvolenskej bude podľa premiéra ´hnusné divadlo´

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. Foto: TASR

Ministerku Zvolenskú sa opozícia pokúsi odvolať pre tender na záchranky. Opoziční poslanci doručili v piatok (18.10.) do parlamentu návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze aj s potrebnými podpismi.

Bratislava 19. októbra (TASR) – Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) má plnú podporu premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, na ktorej sa opozícia pokúsi o jej odvolanie, považuje Fico za míňanie času a "hnusné divadlo". Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy.

"Opozícia veľmi dobre vie, že celá schôdza bude opäť o vylievaní vedier špiny na vládu," opísal Fico. Podľa vlastných slov by sa tak vôbec nečudoval poslancom vládneho Smeru-SD, keby opäť odišli z takejto schôdze a nenechali sa urážať.

Ministerku Zvolenskú sa opozícia pokúsi odvolať pre tender na záchranky. Opoziční poslanci doručili v piatok (18.10.) do parlamentu návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze aj s potrebnými podpismi. Tá sa tak musí uskutočniť do siedmich dní.

Opozícia kritizuje, že tender na licencie pre letecké záchranky sa skončil v prípade staníc v Bratislave a Trenčíne o päť dní neskôr, ako vypršali pôvodné licencie. Z týchto staníc tak záchranárske vrtuľníky nemohli vzlietnuť. Poukazuje tiež na prípad 39-ročnej ženy, ktorá prišla o život po dopravnej nehode, pri záchrane ktorej vrtuľník nezasahoval.

Podľa premiéra však existujú kontrolné orgány a dá sa preveriť, či niekto zlyhal alebo nie. "Ak má niekto pocit, že bol porušený zákon, na každé porušenie zákona tu existuje nejaký kontrolný úrad," zdôraznil. Zároveň dodal, že nebude nikdy podporovať porušovanie zákonov ani zo strany členov vlády.