Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

OĽaNO: Práca sestier pri lôžkach pacientov je nenahraditeľná

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Sestra je hlavne žena s veľkým srdcom, úsmevom na tvári a opuchnutými nohami, ktoré ťahá po každej službe za sebou.

Bratislava 12. mája (TASR) - Zdravotná sestra je profesionál, ktorý je nenahraditeľnou súčasťou moderného, ošetrovateľského tímu pri starostlivosti o pacienta. Pri príležitosti Medzinárodného dňa zdravotných sestier to uviedla poslankyňa OĽaNO Elena Červeňáková.

"Málokto sa však zamyslí nad tým, že sestra nie je len žena, ktorá pobehuje v bielo-modrom. Sestra je hlavne žena s veľkým srdcom, úsmevom na tvári a opuchnutými nohami, ktoré ťahá po každej službe za sebou," povedala Červeňáková.

Ako jediná zástupkyňa zdravotných sestier v Národnej rade SR Červeňáková tvrdí, že podmienky pre náročnú prácu sestier sú stále nedostatočné a aj pri príležitosti ich medzinárodného dňa upozorňuje na dlhodobý problém ich akútneho nedostatku. "Nechcem byť len kritikom. Chcem zo svojej pozície prichádzať s takými riešeniami, aby sestry a pôrodné asistentky svoju prácu vykonávali s radosťou a aby si ich spoločnosť vážila. Zostala som sestrou, a preto chcem všetkým zdravotným sestrám na Slovensku zablahoželať k ich sviatku. Vaša práca pri lôžkach pacientov je nenahraditeľná," uzavrela Červeňáková.