Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Spoplatňovaniu parkovania pred nemocnicami by mal zabrániť zákon

József Nagy Foto: TASR

József Nagy tvrdí, že parkoviská na pozemkoch štátu, samosprávneho kraja či obce pri nemocniciach by mali byť bezplatné.

Bratislava 7. februára (TASR) - Poslanec NR SR József Nagy (Most-Híd) chce, aby sa parlament na marcovej schôdzi zaoberal návrhom zákona, ktorý nedovolí spoplatňovať parkovanie pred zdravotníckymi zariadeniami. Tvrdí, že parkoviská na pozemkoch štátu, samosprávneho kraja či obce pri nemocniciach by mali byť bezplatné.

Spolu so svojím straníckym kolegom Gabrielom Csicsaiom pripomína, že verejnosť už spisuje petície proti tomu, aby pacienti pri návšteve nemocnice museli za parkovanie pred zdravotníckym zariadením platiť. "V Bratislave takto vyzbierali už vyše tisíc podpisov, v okresnom meste Dunajská Streda dokonca svojim podpisom protest proti spoplatneniu parkovísk už vyjadrilo viac ako 6000 nespokojných ľudí," uviedol Nagy. Ako dodal, tento problém sa však týka aj iných slovenských miest.

Nagy je presvedčený, že situáciu musí vyriešiť zákon, ktorý spoplatňovanie zamedzí. V tejto súvislosti preto vyzval Roberta Fica, aby jeho vláda takýto zákon predložila na marcovej schôdzi. "V opačnom prípade som sám pripravený takýto návrh zákona predložiť," dodáva József Nagy.