Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Peruánska kremelina - superpotravina budúcnosti dnes na vašom tanieri

Peruánska kremelina – superpotravina budúcnosti dnes na vašom tanieri Foto: www.najtelo.com

V malom množstve veľa nutričnej a výživovej muziky. Tak by sa dala dala charakterizovať skupina potravín, označovaných aj ako superpotraviny. Peruánska kremelina je jednou z nich.

Bratislava 14. októbra (OTS) - Tak by sa dala dala charakterizovať skupina potravín, označovaných aj ako superpotraviny. Peruánska kremelina je jednou z nich.

Veľké veci sú v podstate jednoduché


Už to tak býva, že veľké veci niekedy pôsobia na prvý pohľad nenápadne. Platí to aj pre Peruánsku kremelinu. Ako inak než slovom „nenápadne“ sa dá označiť biely prášok bez vône? Tento prášok pozostáva zo skamenelých kostier rozsievok – veľkej triedy rôznobičíkatých mikroskopických rias s kremičitanovými schránkami. A práve oxid kremičitý je dôležitou časťou buniek ľudského tela.

Peruánska kremelina je najčistejšia na svete


Spomínaný prášok alebo aj s názvom DIATOMICEOUS EARTH sa v prírode vyskytuje vo forme sypkej horniny, kremeliny, ktorá je organickým zdrojom rastlinného kremíku. A práve tá Peruánska patrí medzi najčistejšie kremeliny na svete. Oproti ostatným „súkmeňovcom“ je schopná odstrániť z organizmu vírusy, ťažké kovy a všetky baktérie len vďaka svojej štruktúre, ktorá pri prechode cez tráviaci trakt pôsobí na steny čriev ako škrabka. Keďže ide o mechanickú formu čistenia, netreba sa obávať nežiadúcich toxických účinkov.

Obsahuje veľa vitamínov a stopové prvky


Konzumáciou kremeliny sa do tela dostane až 15 druhov minerálov (vápnik, horčík, sodík, a ďalšie) a mnoho stopových prvkov ako titán, mangán, bór alebo meď. Peruánska kremelina a oxid uhličitý sa v tele nehromadí, ale nespotrebované množstvo sa vylúči telu prirodzenou cestou. A keby aj, kremelina nemá žiadne vedľajšie účinky.

Čomu prospieva?


Ako bohatý zdroj oxidu uhličitého pôsobí Peruánska kremelina blahodarne na rast a regeneráciu vlasov, zastavuje ich vypadávanie a podporuje lesklosť a pevnosť. Zaraduje sa aj medzi raw produkty. Posilňuje tiež zubnú sklovinu, zabraňuje krvácaniu ďasien a paradentóze. Má aj detoxikačné účinky – organizmus čistí od ťažkých kovov, napríklad hliníka, čím preventívne pôsobí proti vzniku Alzheimerovej choroby.