Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

PRAVDA: Na ebolu budú záchranári v krajoch pripravení

Na colnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké sa 23.októbra 2014 uskutočnilo komplexné simulované cvičenie pre prípad biologickej hrozby, na ktorom zvládli krízovú situáciu pri šírení vysoko nebezpečnej nákazy, ktorej nositeľom bol jeden z cestujúcich autobusu vstupujúceho na Slovensko. Na snímke špeciálne vybavený biohazard tím s výbavou na transporty infekčných pacientov dezinfikujú biovak s cestujúcim z autobusu. Foto: TASR/František Iván

Téme sa venuje denník v článku uverejnenom na druhej strane.

Bratislava 24. októbra (TASR) - "Na ebolu budú záchranári v krajoch pripravení", píše dnešná PRAVDA.

Biovaky, pretlakovú kombinézu a špeciálnu masku za skoro štyritisíc eur doposiaľ vlastnili len tímy záchrannej zdravotnej služby v Bratislave a Košiciach. O dovybavení zvyšných regiónov rozhodol rezort zdravotníctva.

"Nákup sa uskutoční pravdepodobne do konca mesiaca októbra, najneskôr v prvý novembrový týždeň," uviedla pre denník Zuzana Čižmáriková, riaditeľka komunikačného odboru ministerstva zdravotníctva. Cena jedného biovaku vrátane ochrannej súpravy je 3966,26 eura. Z výsledkov výberového konania vyplynulo, že dodávku ochranných pomôcok zabezpečí česká spoločnosť EGO Zlín. Téme sa venuje denník v článku uverejnenom na druhej strane.