Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Prečo by ste si v zime mali doplniť kolagén? Tu sú dôvody

Foto: INCA agency s.r.o.

Nie nadarmo sa o ňom hovorí ako o zázračnej bielkovine, či „elixíre“ mladosti. Dokáže telu vrátiť to, čo vekom stratilo, vyhladiť vrásky, či zmierniť bolesti kĺbov a pohybového aparátu.

Bratislava 1. decembra (OTS) - Reč je o kolagéne, najdôležitejšej stavebnej bielkovine v našom tele. O tom, že nám s pribúdajúcim vekom ubúda (a je potrebné ho doplniť), ste pravdepodobne už počuli. Ale vedeli ste aj to, že pokiaľ ho telu dodáte v tej správnej forme, dokáže byť užitočným pomocníkom práve teraz, v chladnom zimnom období?

Nastávajúce chladné mesiace budú bezpochyby záťažou pre celý organizmus, obzvlášť pre našu pleť i vlasy. Práve tie v zime trpia najviac. Veru tak, nielen studený vietor a mráz, ale aj striedanie teplôt im môžu ubrať na kráse, či ich dokonca poškodiť. Nízke teploty však dokážu potrápiť i naše kĺby. Ako im teda pomôcť, aby dokázali prežiť aj nástrahy chladnejšieho počasia?

Kolagén v tele vekom ubúda, doplňte si ho
Foto: IDA Agency
Doplňte si v zime kolagén
Nielen správna kozmetika, ale najmä vnútorná výživa je v zime alfou a omegou pre vaše zdravie a krásu. Ak v zime neveríte kvalite „zdravých“ potravín v supermarketoch, skúste ich nahradiť pre telo prirodzenými preparátmi. Pomôcť vám môže, ak si pravidelným užívaním doplníte kolagén, základnú stavebnú bielkovinu v našom tele. Vedeli ste, že nám v tele vekom prirodzene ubúda? Áno, jeho obsah sa znižuje od 25. roku života, a po 40-ke sa nám už netvorí skoro vôbec! Dobrá správa je, že kolagén možno doplniť, čo môže byť užitočné práve v zimných mesiacoch. Pravidelným užívaním kolagénu (v tej správnej forme) sa totiž už v krátkom čase výrazne zlepší nielen stav vašej pokožky a vlasov, ale aj nechtov a kĺbov, takže nástrahám zimy odolajú bez problémov.

Ako vám v zime pomôže kolagén? Pozrite si naše tipy
Problém č. 1 – Dehydrovaná pleť
V zime naša pleť doslova trpí – je vysušená, začervenaná a oslabená. Objaviť sa môžu aj ekzémy, či rôzne vyrážky. Pokožka totiž nemá dostatok živín a kyslíku, horšie sa regeneruje a vyzerá nezdravo. Súvisí to s tým, že prijímame menej tekutín a prechádzame z vykúrených miestností rovno do mínusových teplôt. Aby vaša pleť bola krásna aj v zime, potrebuje mať dostatok kolagénu. Práve kolagén tvorí až 70 % všetkých bielkovín kože a je zodpovedný za jej vypnutie a mieru hydratácie.

Problém č. 2 – Suché a lámavé vlasy
Vlasy potrebujú výživu najmä v zime. Počas chladných mesiacov totiž doslova trpia. Suchý vzduch, striedanie teplôt a čiapky, to všetko ich oberá o prirodzenú krásu. Dodajte im pravidelným užívaním kolagén, a nemusíte sa diviť, ak budú už onedlho pružnejšie, pevnejšie a lesklejšie.

Problém č. 3 – Štiepiace sa nechty
Počas zimy netrpí len naša pokožka či vlasy, ale aj nechty. Neustále zmeny teploty, nepriedušné rukavice a nedostatočná výživa s nimi dokážu narobiť škody. V zime sa doplnením kolagénu postaráte aj o pružné a pevné nechty, ktoré odolajú aj nástrahám počasia.

Problém č. 4 – Celulitída
Štatisticky trápi celulitída, alebo „pomarančová koža“ až 95 % žien. V lete s ňou bojujeme cvičením, zdravou stravou, či masážami. Ale nečinnosť či vysedávanie na gauči počas zimy môže výrazne zhoršiť jej stav. Kolagén pôsobí na pokožku ako jej opora a výplň, spevňuje jej hlboké vrstvy, a môže tak výrazne pomôcť pri redukcii celulitídy. Samozrejme, aj v zime treba jeho účinky podporiť zdravou stravou a pravidelným pohybom.

Problém č. 5 – Boľavé kĺby
Bolesti kĺbov a kostí sú v zime veľmi aktuálne. Zima a nízke teploty sú živnou pôdou pre všetky ťažkosti s kĺbmi. Dopĺňanie kolagénu pomáha pri úbytku chrupavkových tkanív, zmierňuje bolesti a zlepšuje pohyblivosť. Pravidelné užívanie kolagénu môže zabrániť nielen chronickej bolesti pohybového aparátu a predchádzať výskytu jeho ochorení, ale aj zmierniť bolesť kĺbov a zlepšiť ich pohyblivosť.

Problém č. 6 – Úrazy a zlomeniny

S pribúdajúcim vekom si na seba musíme dávať obzvlášť pozor. Zlomeniny sa v zime hoja pomaly a ťažko. Kolagén pomáha hojenie urýchliť a celkový priebeh zotavenia po úraze je hladší a menej bolestivý.

Problém č. 7 – Bolesti svalov a kĺbov pri športe
Snowboard, lyže, či naopak presun do vykúrených „fitiek“ - v zime dostanú naše kolená, ale i svaly poriadne zabrať! Pri záťažových športoch vznikajú vo svaloch mikrotrhliny, ktoré pociťujeme ako svalovicu. Kolagén pozitívne vplýva na regeneráciu a rast svalov, a z veľkej miery zodpovedá aj za nárast sily.


Vyberte si ten správny, pre telo prirodzený kolagén

Či už je to vyhladenie vrások, zastavenie vypadávania vlasov alebo zmiernenie bolestí pohybového aparátu - kolagén vždy si nájde to správne miesto, kde má v tele pomôcť. Dôležité je, aby ste ho užívali v správnej forme. Nie je totiž kolagén ako kolagén. Na trhu nájdete mnoho kolagénových prípravkov, a nie všetky sú skutočne účinné. Aby sa kolagén v tele dobre vstrebal, musí byť bio-aktívny. A bio-aktívny kolagén sa zatiaľ vyrába iba v prášku, ktorý sa rozpúšťa vo vode a vypije.

Takým je aj nový Inca Collagen, unikátny hydrolizovaný 100% čistý morský kolagén bez prísad. Jeho jedinečnosť je v tom, že je vysoko koncentrovaný (obsahuje až 3000 mg čistého 100% kolagénu v dennej dávke), ale aj v tom, že je bio-aktívny. Má rovnakú molekulárnu štruktúru ako kolagén, ktorý vaše telo produkuje samo! Efektívne sa tak vstrebáva práve tam, kde vám v tele chýba. Dokonca stimuluje bunky, aby si svoj vlastný kolagén začali znovu vyrábať. Pri jeho pravidelnom užívaní sa výsledky v podobe krásnej pleti, pružných vlasov a pevných nechtov dostavia skôr, ako by ste čakali!

Vďaka Inca Collagenu nástrahám zimy bez problémov odoláte.

Viac o účinkoch kolagénu pre vaše zdravie a krásu sa dočítate na www.incacollagen.sk.