Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Prečo užívať kolagén v chladných mesiacoch? Tu je odpoveď

Foto: Inca Collagen

Počas studených mesiacov v roku sme si zvykli užívať rôzne vitamíny a iné doplnky výživy, aby sme naše telo vyzbrojili silnou imunitou.

Bratislava 20. novembra (OTS) - Ale aj keď sme zdraví, niekedy na sebe pozorujeme isté nedostatky, ktoré nás trápia. Môže sa za tým skrývať nedostatkom kolagénu, ktorý je základnou stavebnou bielkovinou nášho tela, označovaný aj za bielkovinu mladosti. Ako zistiť, že nášmu telu chýba práve kolagén? Je to jednoduché.

Telo je továreň na kolagén. Čo ak nestíha?
Kolagén je pre nás prirodzený a telo si ho vytvára samo. Jeho množstvo ale so stúpajúcim vekom klesá. Je to dané od prírody a nič s tým, bohužiaľ, nespravíme. Od 25. roku života začína v tele ubúdať a okolo 40-ky sa už netvorí skoro vôbec. U niekoho sa to prejaví viac, u iného menej. Existujú ale aj ďalšie faktory, ktoré negatívne vplývajú na tvorbu dôležitého kolagénu. Sú nimi stres, málo spánku, nesprávna životospráva, alebo nedostatok slnečného žiarenia, ktoré nám chýba práve počas jesenných a zimných mesiacov.

Základná stavebná bielkovina

Keďže kolagén je základnou stavebnou bielkovinou v tele, jeho nedostatok sa, jednoducho, musí prejaviť. Vedeli ste, že tvorí až 70% všetkých bielkovín našej kože? Okrem toho sa nachádza v kĺboch, kostiach aj chrupavkách. Keď sa stane, že sa jeho produkcia zníži natoľko, že ju začneme pociťovať, treba si ho doplniť. Kolagén dokážete nájsť aj v kvalitnej strave, napríklad v tučných rybách, červenej zelenine a ovocí, v semienkach a orechoch, alebo v huspenine, ktorú by ste však museli mať v jedálničku pravidelne. Ďalšou možnosťou je doplniť si čistý kolagén vo forme výživového doplnku. Pre jeho správne vstrebávanie je kľúčový vitamín C.
Foto: Inca Collagen

Najčastejšie príznaky nedostatku kolagénu
Jeho nedostatok môžeme doslova pozorovať v zrkadle. Prezrádza ho ochabnutá koža, vrásky, slabé nechty, lámajúce sa rednúce vlasy, ale aj bolesti pohybovej sústavy. Ak sa u vás prejavujú aspoň 2 z týchto príznakov, je vysoko pravdepodobné, že vaše telo volá po kolagéne. Počas jesene a zimy sú navyše vlasy, nechty, aj pleť namáhané častým striedaním teplôt, chladnom, nedostatkom slnečných lúčov, ale aj menej kvalitnou stravou. Pleť je dehydrovaná a začervenaná, vlasy suché s rozštiepenými končekmi a skrehnuté prsty v rukaviciach zase neprajú zdravo vyzerajúcim nechtom. Úbytok kolagénu má veľký vplyv na to, ako zdravo vyzeráme a ako sa cítime.

V akej forme ho užívať?
Kolagén dnes nájdete v mnohých kozmetických prípravkoch. Najlepšie je dodať ho telu zvnútra, ideálne v takej forme, ktorá je mu najbližšia. Vyskúšajte Inca Collagen, ktorý je Bio-Aktívny, vďaka čomu je najviac podobný ľudskému kolagénu a naše telo s ním dokáže pracovať ako s vlastným. Obsahuje 100% čistý morský kolagén bez prísad typu I., II., III., v jednej dávke až 3 000 mg. Navyše je hydrolyzovaný vo forme prášku, ktorý jednoducho rozpustíte vo vode a vypijete. Už po mesiaci užívania môžete pozorovať prvé výsledky. Dôležité je uvedomiť si, že kolagén má jednu výnimočnú vlastnosť - putuje presne tam, kde si ho telo pýta najviac. V jednom balení nájdete Inca Collagenu nájdete až 90 000 miligramov vysoko kvalitného morského kolagénu, rozdelených do 30 denných dávok. Zoženiete ho v každej lekárni alebo na www.incacollagen.sk.