Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V prešovskej nemocnici zrušili zákaz návštev

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Návšteva sa zdržiava výlučne na určenom mieste pri konkrétnej osobe, pre ktorú bola povolená, a minimalizuje svoj pohyb na oddelení a v zdravotníckom zariadení.

Prešov 4. apríla (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove zrušila od štvrtka zákaz návštev na lôžkových oddeleniach. Ako TASR informovala jej PR manažérka Martina Pavliková, dôvodom je zlepšujúca sa epidemiologická situácia.

Návštevy sú podľa jej slov možné počas návštevných hodín a môže ísť maximálne o dve osoby. "Návšteva je povinná vykonať hygienickú dezinfekciu rúk pri príchode a odchode, prípadne použiť požadované osobné ochranné pomôcky v závislosti od stavu pacienta a charakteru oddelenia," vysvetlila Pavliková.

Návšteva sa zdržiava výlučne na určenom mieste pri konkrétnej osobe, pre ktorú bola povolená, a minimalizuje svoj pohyb na oddelení a v zdravotníckom zariadení. "Návšteva nesmie mať žiadne príznaky respiračnej infekcie ani nariadené karanténne opatrenia a musí rešpektovať pokyny personálu," dodala PR manažérka nemocnice.