Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Protest sestričiek je opodstatnený, tvrdí Viliam Novotný

Viliam Novotný Foto: TASR/František Iván

Novotný v lete požiadal predsedníčku ÚS SR Ivetu Macejkovú o stretnutie, na ktorom by mohli spoločne prebrať tému pozastaveného zákona o mzdových náležitostiach sestier a pôrodných asistentiek.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Protestné zhromaždenie pred Ústavným súdom (ÚS) SR, ktoré na dnešný deň naplánovali zdravotné sestry, je opodstatnené. Tvrdí to podpredseda SDKÚ-DS a člen parlamentného výboru pre zdravotníctvo Viliam Novotný.

"To, že predsedníčka ÚS SR nezareagovala na moju prosbu o stretnutie k tejto téme, je jasný signál o nezáujme o dialóg. Ignorovať názor bežných občanov vo forme protestu sestričiek, je veľmi zlá správa o stave demokracie v našej krajine," vyhlásil opozičný poslanec.

Novotný už v letných mesiacoch požiadal predsedníčku ÚS SR Ivetu Macejkovú o stretnutie, na ktorom by mohli spoločne prebrať tému pozastaveného zákona o mzdových náležitostiach sestier a pôrodných asistentiek.

Poslanec poukazuje napríklad na to, že súd prijal toto rozhodnutie na základe podnetu námestníka generálneho prokurátora Ladislava Tichého. Je však podľa neho otázne, či na to mal zo zákona právomoc.