Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Rezort zdravotníctva vyberá riaditeľa centra zdravotníckych informácií

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dôvodom vyhlásenia výberového konania je uplynutie doby poverenia riadením. Nejde o novú pozíciu, NCZI podobne ako nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti MZ SR riadi trojčlenný štatutárny orgán.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na výkonného riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) na dobu päť rokov. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

"Dôvodom vyhlásenia výberového konania je uplynutie doby poverenia riadením. Nejde o novú pozíciu, NCZI podobne ako nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti MZ SR riadi trojčlenný štatutárny orgán, zložený z generálneho riaditeľa a dvoch výkonných riaditeľov," spresnila pre TASR hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

V rámci svojej pôsobnosti výkonný riaditeľ NCZI riadi výkon odborných činností organizácie, koordinuje a organizuje činnosti ekonomického úseku, riadi a koordinuje zostavenia návrhu plánu rozpočtu, priebežne sleduje plnenie plánu rozpočtu, riadi a koordinuje dodržiavanie rozpočtovej a finančnej disciplíny či spracovanie včasných a správnych účtovných a štatistických výkazov a rozborovú činnosť. Tiež má zabezpečiť sledovanie a analýzu všetkých ekonomických činností.

Projekt stratégie rozvoja organizácie a potrebné podklady je potrebné doručiť do 10. septembra na adresu MZ SR.