Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

SDKÚ-DS žiada poslanecký prieskum v žilinskej nemocnici

sprava Jozef Mikuš, Viliam Novotný, Pavol Frešo a Ivan Štefanec Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pomery v žilinskej fakultnej nemocnici má preveriť ministerská kontrola. Podľa ministerstva má slúžiť aj na očistenie mena riaditeľa nemocnice Štefana Voláka.

Bratislava 23. januára (TASR) - Podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný bude na pôde Výboru NR SR pre zdravotníctvo iniciovať poslanecký prieskum v žilinskej fakultnej nemocnici pre kauzu kotolníka, ktorého firma nemocnicu ozdravuje. Oznámil to na dnešnej tlačovej besede s tým, že svoj návrh prednesie na rokovaní výboru v utorok (29.1.).

"Požiadal som už ministerku Zuzanu Zvolenskú (nominantka Smeru-SD), aby prestala utekať a zaujala jasné stanovisko. Prešiel týždeň, žiadne sme nepočuli. Budem sa na výbore pýtať pani ministerky, aby vysvetlila, ako je možné, že kotolníkov plán je taký úspešný v žilinskej nemocnici," avizoval Novotný.

Pomery v žilinskej fakultnej nemocnici má preveriť ministerská kontrola. Podľa ministerstva má slúžiť aj na očistenie mena riaditeľa nemocnice Štefana Voláka. Televízia Markíza totiž pred časom informovala, že riaditeľ Volák kúpil ozdravný plán nemocnice od svojho suseda Juraja Majera. Ten pracuje ako kotolník a je konateľom spoločnosti PP Partnership, ktorá za materiál získala 10.000 eur. Partnerom v spoločnosti má byť Tomáš Tvarůžek, riaditeľov poradca. Ten mal svoj ozdravný plán predkladať vlani v lete.

"Žiadali sme pani ministerku, aby na základe medializovaných káuz urobila hĺbkovú kontrolu v žilinskej nemocnici. Pani ministerka nám prisľúbila ministerskú kontrolu v nemocnici," povedal po rokovaní (14.1.) odvetvovej tripartity šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský. Šéfka rezortu Zvolenská podľa neho nechce spájať kontrolu s medializovanými informáciami. Ministerstvo však tvrdí, že kontrola má byť hĺbková, a teda preveriť má všetko.