Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Seriál: Pozrime sa technike na zúbok

Foto: Schill Dental Clinic

Ozón a „diery“ v našich ústach

Bratislava 24. marca (OTS) - Ozón pomáha likvidovať baktérie, ktoré spôsobujú rozpad zubov, ochorenie ďasien a pomáha odstraňovať nepríjemný zápach v ústach.

Medzi technológie, ktoré využívajú stomatológovia v rámci profesionálnej starostlivosti o zuby patrí aj ozónové ošetrenie chrupu. Na otázky o jeho možnostiach, využití a význame odpovedá MUDr. Alexander Schill, primár Schill dental Clinic v Žiline a v Bratislave.

HealOzone™ – Viac vzduchu, viac zdravia!
Foto: Schill Dental Clinic


Využíva sa ozónové ošetrovanie chrupu aj ako prevencia alebo slúži iba na opravu pokazených zubov?

Táto metóda má široké možnosti uplatnenia. Možno ju aplikovať v rámci prevencie, pričom sa využíva hlavne u pacientov v detskom veku. Takisto pomáha pri odstránení zubných kazov, no iba tých, pri ktorých nejde o pokročilé štádium spojené so zápalom nervu zuba. Po použití ozónu sa defekt prekryje výplňou. Ozón pomáha likvidovať baktérie, ktoré spôsobujú rozpad zubov, ochorenie ďasien a pomáha odstraňovať nepríjemný zápach v ústach.

Aké výhody prináša ozónová metóda odstránenia zubných kazov oproti štandardným procedúram?
Ozónová metóda sa dá aplikovať pri oprave väčšiny menších zubných kazov bez toho, aby ste museli očakávať pocit akejkoľvek bolesti. Nejedná sa o vŕtanie, ale o likvidáciu baktérií pomocou ozónu. Šetrí sa tak aj samotný zub. Ozón podporuje prirodzený „samočistiaci“ systém v ústach, ničí sírové súčasti na bezzápachové, a tým umožňuje čerstvejší dych. Pri pravidelnej aplikácií ozónu sa dosiahne zásadná redukcia znovuvytvárania zubného kazu. Ošetrenie prostredníctvom prístroja HealOzone™ pomáha predchádzať demineralizácii zubov.

Čo je HealOzone™?
• HealOzone™ je prístroj, ktorý využíva ozón v rámci prevencie, ale i pri samotných zákrokoch.
• Ošetrenie systémom HealOzone je rýchle a bezbolestné.
• Procedúra trvá 25-40 sekúnd na jeden zub.
• Aplikácia ozónu systémom HealOzone™ vytvára optimálne podmienky pre obnovu zdravých tzv. antiacidových baktérií, ktoré sa prirodzene nachádzajú v našich ústach.
www.schill.sk

Prečítajte si aj ďalšie články:
Konečne pôjdem k zubárovi