Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Slovenskej komore zubných lekárov bude naďalej šéfovať I. Moravčík

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Komora už nie je na okraji záujmu zdravotníckeho sektora. Dosiahli sme zásadné posuny v oblasti legislatívnej činnosti či v sústavnom celoživotnom vzdelávaní zubných lekárov, uviedol Moravčík.

Bratislava 24. apríla (TASR) – Slovenskej komore zubných lekárov (SKZL) bude aj naďalej šéfovať Igor Moravčík. Do funkcie prezidenta stavovskej organizácie ho zvolili delegáti snemu SKZL v stredu. TASR o tom informovala Lujza Hanová.

"Komora už nie je na okraji záujmu zdravotníckeho sektora. Dosiahli sme zásadné posuny v oblasti legislatívnej činnosti, v rokovaniach so zdravotnými poisťovňami, v sústavnom celoživotnom vzdelávaní zubných lekárov, v práci s médiami, v kampaniach edukácie a dodržiavania správnej starostlivosti o ústnu dutinu," uviedol Moravčík.

Ako ďalej povedal, vníma nevyhnutnosť realizácie ďalších koncepčných krokov v zubnom lekárstve, ktoré budú v prospech lekárov aj pacientov. V nasledujúcom funkčnom období má ambíciu vytvoriť tzv. radu odborníkov s cieľom tvorby odborných štandardov a odborných stanovísk. Chce tiež nadviazať úzku spoluprácu s regionálnou a miestnou samosprávou a úradmi štátnej správy v oblasti vytvorenia optimálnej siete zubných lekárov.

Taktiež chce podľa jeho slov hľadať nové riešenia pregraduálneho a postgraduálneho vzdelávania zubných lekárov a prezentácie komory ako organizácie zastupujúcej zubných lekárov.

Moravčík pôsobí vo funkcii prezidenta SKZL od roku 2015.