Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Slovenský Červený kríž otvára 25. ročník Študentskej kvapky krvi

Darovanie krvi. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Darovať krv a zapojiť sa do Študentskej kvapky krvi možno od 7. októbra až do 8. novembra na ktoromkoľvek odberovom mieste po celom Slovensku.

Bratislava 6. októbra (TASR) – Slovenský Červený kríž (SČK) otvára v pondelok (7. 10.). jubilejný 25. ročník Študentskej kvapky krvi. Odvahu prvýkrát darovať krv sa rozhodli podľa SČK desiatky tisíc študentov a mladých ľudí práve vďaka Študentskej kvapky krvi.

"V Bratislave sme prvý mobilný odber v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR pripravili so študentmi a pedagógmi Obchodnej akadémie Imricha Karvaša na Hrobákovej ulici v Petržalke. V pondelok od 8.00 do 11.00 h. je v priestoroch školy vítaný ktokoľvek, kto sa chce k prvodarcom či pravidelným darcom krvi pridať. Podporiť ich príde aj ambasádorka darcovstva krvi Aneta Parišková," povedala generálna sekretárka Zuzana Rosiarová.

Odbery krvi sú v prvý deň naplánované v Horovciach, Jarku, Nitrianskom Pravne či v Spišskej Starej Vsi. Darovať krv a zapojiť sa do Študentskej kvapky krvi možno od 7. októbra až do 8. novembra na ktoromkoľvek odberovom mieste po celom Slovensku.

Aktuálne informácie, miesta a dátumy odberov krvi bude počas kampane zverejňovať SČK na webovej stránke darujkrv.redcross.sk a na facebookovej stránke Slovenský Červený kríž – Spolu pomôžeme.

Kampaň organizuje SČK v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc.