Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Projekt jednej zdravotnej poisťovne podľa R. Fica nie je mŕtvy

Na snímke vľavo predseda vlády SR Robert Fico a vpravo ministerka zdravotníctva SR Zuzana Zvolenská Foto: TASR/Martin Baumann

Okrem Slovak Telekomu vidí aj ďalšie aktíva, pomocou predaja ktorých by sa mohol projekt zavedenia jednej zdravotnej poisťovne zrealizovať.

Bratislava 25. októbra (TASR) – Projekt zavedenia jednej zdravotnej poisťovne nie je mŕtvy. V dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol premiér Robert Fico.

Fico reagoval na slová ministra hospodárstva Pavla Pavlisa, ktorý pred mesiacom v rovnakej rozhlasovej relácii povedal, že prostriedky z predaja podielu štátu v Slovak Telekome nepôjdu na takzvaný „unitár“, ale na kúpu elektrární.

„Na tomto projekte sa ďalej pracuje, len sme zistili, že z hľadiska času je náročnejší a komplexnejší, ako sme očakávali,“ vysvetlil Fico v relácii. Oznámil, že ministerstvo zdravotníctva príde s konkrétnymi termínmi.

„Predpokladám, že v krátkom čase budeme mať vo vláde harmonogram ďalšieho postupu,“
spresnil premiér. Okrem Slovak Telekomu vidí aj ďalšie aktíva, pomocou predaja ktorých by sa mohol projekt zavedenia jednej zdravotnej poisťovne zrealizovať.