Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

VšZP upozorňuje na nelegálne prepoistenie svojich poistencov

Ilustračná foto - budova VšZP v Bratislave Foto: TASR/Martin Baumann

Všeobecná zdravotná poisťovňa zaznamenáva v týchto dňoch nekalý nábor poistencov.

Bratislava 12. februára (TASR) - VšZP upozorňuje poistencov, aby boli opatrní a nestali sa obeťami nekorektného náboru.

"V Trnave neznáme osoby navštevujú poistencov priamo v bytoch, poskytujú im nepravdivé informácie, že VšZP zaniká a ponúkajú im prepoistenie do súkromnej zdravotnej poisťovne. Opäť ide teda o prípady zavádzania našich poistencov," informovala hovorkyňa poisťovne Dana Gašparíková.

Ďalšie podozrenie z nekalého náboru je podľa jej slov z Bánoviec nad Bebravou, kde sa neznáma osoba v mene VšZP snažila získať informácie o poistencoch prostredníctvom telefonického prieskumu s tým, že oslovení majú možnosť získať aj nejaké ceny. "VšZP však žiaden takýto prieskum nevykonáva a dištancuje sa od takýchto praktík," poukázala Gašparíková.

VšZP preto vyzýva k opatrnosti. "Ak sa aj ocitnú v takejto situácii, odporúčame im využiť späťvzatie prihlášky. To znamená, že ak už aj prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne podpísali, môžu ešte svoje rozhodnutie zmeniť a vziať ju späť. Môžu tak urobiť bez udania dôvodu, a to do 30.9.2014 v tej zdravotnej poisťovni, v ktorej si podali túto novú prihlášku, a to osobne alebo poštou," zhrnula Gašparíková.