Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Záujemcovia o prednášku MUDr. Smíška zaplnili priestory výstavy

Foto: JVS Group

V uplynulých dňoch sa v priestoroch výstavy Body the Exhibition konala prednáška zameraná na problémy s chrbticou a riešenia, ako ich neinvazívne liečiť.

Bratislava 6. novembra (OTS) - Odbornú prednášku viedol renomovaný český lekár MUDr. Richard Smíšek, riaditeľ pohybového centra, v ktorom liečia neinvazívnymi metódami problémy s chrbticou a problémy držania tela.

Dnes už nejedného z nás bolí chrbtica z niekoľkohodinového sedenia denne. Sťažujeme sa na boľavé kríže, ramená a chrbát. O nič lepšie na tom nie sú ani deti, ktorým telesná výchova v školách neposkytuje dostatočne správne cviky na to, aby predchádzali skolióze alebo ju cvičením vedeli eliminovať.

Práve preto sa organizátori výstavy Body the Exhibition v spolupráci s renomovaným českým lekárom MUDr. Richardom Smíškom, autorom metódy SM system, ktorú vyvíja viac než 32 rokov a je podložená liečbou 10 000 pacientov, rozhodli usporiadať prednášku s názvom "Funkčná anatómia exponátov výstavy BODY THE EXHIBITION a liečba prolapsu medzistavcového disku a skoliózy špirálovito stabilizovaným svalovým korzetom“. Spomínaný SM system je metóda špirálovej stabilizácie chrbtice, ktorá sa zameriava na prevenciu a liečbu bolestí chrbta.

Túto možnosť šírenia osvety a vzdelávania využilo až 150 návštevníkov chtivých po informáciách. Sála bola zaplnená do posledného miesta. MUDr. Smíšek vo svojej prezentácii ukázal návštevníkom metódy liečby aplikované na exponátoch výstavy Body the Exhibition.

Vzhľadom k tomu, že sa nám z kapacitných dôvodov nepodarilo uspokojiť všetkých záujemcov, plánujeme v prednáškach pokračovať. Každá z nich bude mať inú tému, v ktorých sa budeme venovať odstráneniu rôznych zdravotných problémov. Nasledujúcu prezentáciu venovanú bolestiam hlavy povedie fyzioterapeut Mgr. Andrej Foltýn, zakladateľ rehabilitačného centra AF Rehab,“ hovorí za usporiadateľov Zuzana Benediktová.
Bude sa konať v stredu 15. novembra 2017 o 18:00 hod. v priestoroch výstavy Body The Exhibition, v bratislavskej Incheba Expo (hala B2) a pre je pre všetkých prístupná ZDARMA. Vhodná je ako pre laikov, tak pre študentov medicíny, či športovcov, ale aj pre širokú verejnosť.
V prípade záujmu je potrebné sa zaregistrovať vopred na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbHbh-JuUY_4BcNzQ-VN7ZbhNpUxVJhLEsvrFodTiJ7SNWOA/viewform

Pred začiatkom prednášky bude návštevníkom ponúknutá možnosť komentovanej prehliadky výstavy, ktorá začne o 17:00 hod. V prípade, že si bude chcieť návštevník prezrieť aj výstavu je potrebné zakúpenie vstupenky: http://bit.ly/BODY_THE_EXHIBITION