Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zdravotných klaunov možno v piatok stretnúť aj mimo nemocníc

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Do akcie sa zapojí asi 40 zdravotných klaunov.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors budú v piatok rozdávať radosť mimo nemocníc. Ľudia ich môžu stretnúť na námestiach či uliciach vo viacerých slovenských mestách. Klauni tak oslávia svoje 20. narodeniny. TASR o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.

"Aj tí, ktorí majú to šťastie a nechodia s deťmi do nemocníc, budú mať výnimočne príležitosť stretnúť zdravotných klaunov, zažiť ich klaunské umenie a pocit radosti, ktorými obvykle zaplnia detské oddelenia nemocníc či seniorských zariadení," povedal umelecký riaditeľ Pavel Mihaľák.

Do akcie sa zapojí asi 40 zdravotných klaunov. Rozveseľovať ľudí budú vo dvojiciach alebo v menších skupinách. Stretnúť ich možno v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove, Košiciach, Nitre a Lučenci. "V prípade nepriaznivého počasia potešia návštevníkov niektorých obchodných centier," dodalo združenie.

Volá zároveň po tom, aby ľudia pri príležitosti výročia ich vzniku urobili niekomu radosť. "Boli by sme šťastní, ak by naše narodeniny s nami oslávilo čo najviac ľudí a darček dali jeden druhému. Aby v tento, ale aj v iné dni roka urobili niekomu radosť," poznamenal výkonný riaditeľ združenia Milan Šagát. S výzvou sa spája aj kampaň na sociálnych sieťach, jej hasthag je #robimradost.