Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Automobilka Kia Motors Slovakia podporí granty škôl v Žilinskom kraji

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Grant do 5000 eur môžu získať tímy študentov s pedagógmi, ktorých zastreší ich materská stredná alebo vysoká škola ako prijímateľ grantu.

Teplička nad Váhom 8. januára (TASR) – Automobilka Kia Motors Slovakia dnes s Nadáciou Pontis vyhlásila grantový program zameraný na podporu vzdelávacích aktivít študentov stredných a vysokých škôl v Žilinskom kraji. Grant do 5000 eur môžu získať tímy študentov s pedagógmi, ktorých zastreší ich materská stredná alebo vysoká škola ako prijímateľ grantu. TASR o tom informoval hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Uzávierka podávania projektov je podľa hovorcu Kia Motors Slovakia 6. februára 2015, pričom automobilka na ne vyčlenila sumu 80.000 eur. „Cieľom programu je zlepšiť princípy vzdelávania, ktoré budú vychádzať z potrieb, možností a individuálneho tempa študentov. Ďalej skvalitniť vyučovací proces na stredných a vysokých školách, sprístupniť nové metódy vzdelávania a zvýšiť angažovanosť študentov v mimoškolských aktivitách,“ povedal Bačé.

Doplnil, že žiadosť o grant musí byť vyplnená elektronicky na portáli www.darca.sk, na ktorom si žiadateľ vytvorí osobné konto. „Osobné konto vzniká zaregistrovaním sa na stránke. Na overenie funkčnosti pri registrovaní uvedenej e-mailovej adresy na ňu systém zašle e-mail. Pre prvé prihlásenie sa na stránku www.darca.sk treba kliknúť na odkaz a potvrdiť údaje. Nové konto (nová registrácia) je potrebné vytvoriť aj v prípade, že žiadateľ už v minulosti vypracoval iný projekt cez darca.sk,“ upozornil hovorca Kia Motors Slovakia.

Zdôraznil, že výhodou pri hodnotení projektov bude, ak projekt odporučí zamestnanec Kia Motors Slovakia, alebo sa do realizácie projektu aj zapojí. „Všetci zamestnanci Kia Motors Slovakia majú možnosť navrhnúť školu a ich projekt. V elektronickom formulári uvedie žiadateľ (škola) meno zamestnanca, ktorý projekt odporúča, jeho kontaktné údaje a uvedie dôvod, prečo projekt odporúča. Prípadne, ako sa bude do projektu zapájať. Odporúčanie nie je povinné, ale pri hodnotení projektov bude výhodou,“ dodal Bačé.