Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

Bývalého dopravného policajta obvinili za ponechávanie si pokút

Ilustračné foto Foto: TASR

Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra obvinil bývalého dopravného policajta Libora Ch., ktorý pôsobil v okrese Liptovský Mikuláš, z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Liptovský Mikuláš 16. januára (TASR) – Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra (MV) SR obvinil 14. januára bývalého dlhoročného dopravného policajta Libora Ch., ktorý pôsobil v okrese Liptovský Mikuláš, z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Hrozí mu až päťročný pobyt za mrežami.

„Podľa doposiaľ zistených skutočností mal obvinený minimálne v 22 prípadoch uložiť pokutu za priestupok, ale nezaevidovať to do administratívnych pomôcok. To znamená, že peniaze, ktoré vybral za prekročenie rýchlosti, si mal ponechať pre vlastnú potrebu,“ informovala dnes TASR hovorkyňa MV SR Andrea Dobiášová.

Spomínanej protizákonnej činnosti sa mal na slobode stíhaný 56-ročný muž venovať minimálne od roku 2013 a vo väčšine prípadov išlo o sumu 20 až 40 eur. „V tejto súvislosti boli veľmi dôležité svedectvá vodičov z Poľska a Česka. Vyšetrovateľ preto požiadal o spoluprácu tamojších policajtov,“ dodala Dobiášová.