Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Mesto Čadca bude informovať občanov aj prostredníctvom sms správ

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ľudia si môžu vybrať jednotlivé sekcie, o ktorých chcú byť informovaní. Napríklad kultúra, informácie o výpadkoch elektrických sietí alebo o rozkopávkach.

Čadca 13. októbra (TASR) – Mesto Čadca bude informovať občanov o rôznych udalostiach aj prostredníctvom sms správ. Registráciu do bezplatnej služby spustili podľa vedúceho kancelárie primátora Čadce Mariána Kráľa v týchto dňoch.

"Potrebovali sme nájsť spôsob, ako rýchlo a adresne informovať obyvateľov. A keďže dnes už pomaly neexistuje človek bez mobilného telefónu, rozhodli sme sa pre systém sms správ. Ľudia si môžu vybrať jednotlivé sekcie, o ktorých chcú byť informovaní. Napríklad kultúra, informácie o výpadkoch elektrických sietí, o rozkopávkach. My napíšeme sms a rozpošleme ju na všetky čísla, ktoré si túto službu objednajú. Je to rýchle, adresné a účelné," povedal vedúci kancelárie primátora Čadce.

Doplnil, že po spustení kampane sa za dva dni registrovalo viac ako 300 ľudí a ich počet neustále narastá. "Plánujeme do týždňa – dvoch uvítať ľudí, poďakovať sa im, že sa zaregistrovali v našom systéme. A zhruba za dva týždne spustíme komplexný servis informovania obyvateľov zo strany mesta," dodal Kráľ.

Občania sa podľa neho môžu registrovať cez elektronický formulár. "Odkaz naň nájdu v texte o sms službe na internetovej stránke mesta a na mestskom Facebooku. Plánujeme aj letákovú kampaň a kampaň v tlači, aby sa ľudia vedeli zaregistrovať," uzavrel vedúci kancelárie primátora Čadce.