Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Za krádež v kostole vo Svrčinovci schválil súd dohodu o vine a treste

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Muži sa vlámali do rímskokatolíckeho kostola vo Svrčinovci po vzájomnej dohode a po požití alkoholických nápojov.

Čadca 8. februára (TASR) – Dvom mužom z okresu Čadca, ktorí sa zo soboty 25. marca na nedeľu 26. marca 2017 vlámali do kostola vo Svrčinovci (okres Čadca), schválil Okresný súd Čadca v stredu (7.2.) na základe návrhu prokurátorky dohodu o vine a treste. TASR o tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.

"Za zločin krádeže uložil súd Dušanovi trest odňatia slobody vo výmere tri roky s podmienečným odkladom a probačným dohľadom na štyri roky, ako aj povinnosť verejne sa ospravedlniť poškodenému. Jakub bol odsúdený k trestu odňatia slobody vo výmere dva roky s podmienečným odkladom na dva roky. Obaja obvinení boli zaviazaní uhradiť spôsobenú škodu poškodenému," uviedol hovorca žilinskej krajskej prokuratúry.

Muži sa podľa neho vlámali do rímskokatolíckeho kostola vo Svrčinovci po vzájomnej dohode a po požití alkoholických nápojov. "Kameňmi rozbili dvojitú výplň okna na bočnej strane kostola a cez vzniknutý otvor vošli dnu. Zo sakristie kostola zobrali dve fľaše vína, pričom jednu fľašu nechali v kostole a druhú vonku pred kostolom. Z kostola zobrali pokladnicu na milodary, z ktorej na poľnej ceste po rozbití vybrali finančnú hotovosť vo výške 350 eur, ktorú si rozdelili. Farnosti sv. Cyrila a Metoda Svrčinovec spôsobili finančnú škodu 350 eur, rozbitím sklenenej výplne škodu 110,30 eura a na poškodenej drevenej pokladnici škodu vo výške 25 eur," dodal Cisarik.