Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Cestujúcich MAD v Liptovskom Mikuláši čakajú výrazné zmeny

Ilustračná snímka Foto: TASR/Miroslava Mlynárová

Predovšetkým cez pracovné dni bude jazdiť viac liniek č. 8 ako doposiaľ. Pôjde o najrýchlejšie spojenie Podbrezín s mestom.

Liptovský Mikuláš 24. septembra (TASR) - Mesto Liptovský Mikuláš pristupuje v spolupráci s dopravcom od nedele 29. septembra k výrazným zmenám cestovných poriadkov v mestskej autobusovej doprave (MAD). TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Významnou zmenou je zavedenie taktovej dopravy z Podbrezín na autobusovú stanicu a späť. „Autobusy budú jazdiť pravidelnejšie ako doteraz a cestujúci si ľahšie zapamätajú časy ich odchodov. V rannej či v popoludňajšej špičke to bude každých 20 minút, podstatnú časť víkendu pôjde autobus každú polhodinu,“ načrtla hovorkyňa.

Predovšetkým cez pracovné dni bude jazdiť viac liniek č. 8 ako doposiaľ. Pôjde o najrýchlejšie spojenie Podbrezín s mestom. Cieľom je dosiahnuť, aby obyvatelia z Podbrezín cestovali MAD čo najrýchlejšie a uprednostnili autobusovú dopravu pred jazdou autom.

Na spojenie Nábrežia s mestom posilnia linku č. 1 z Liptovskej Ondrašovej. „Najmä cez víkendy bude cez Nábrežie premávať aj linka č. 11. Cez pracovné dni spojenie Podbreziny – Nábrežie – mesto zabezpečí aj linka č. 9,“ doplnila Čapčíková s tým, že cez víkendy bude možnosť využiť aj linku č. 13 a cez Nábrežie bude jazdiť aj linka č. 14.

Podľa hovorkyne bude mať bývalý Tesco bus opäť číslo linky 14 a cestujúcich odvezie z Podbrezín cez Nábrežie na Kamenné pole. „Novinkou je, že viaceré tieto spoje pôjdu z Kamenného poľa na autobusovú stanicu aj cez Kaufland. Platí to, samozrejme, aj pri opačnom smere jazdy. Ak sa cestujúci budú chcieť dostať na Kamenné pole, k dispozícii bude niekoľkokrát do dňa aj linka č. 5. Keďže linka č. 14 sa stala súčasťou MAD, bude sa v nej platiť cestovné ako na všetkých ostatných linkách,“ vysvetlila.

Mesto pristúpi aj k posilneniu MAD v Palúdzke. Reaguje tak aj na rozsiahlu výstavbu v tejto časti mesta. „Zavádzame novú linku č. 7, ktorá zabezpečí spojenie Palúdzky s autobusovou stanicou a Podbrezinami. Niektoré spoje budú jazdiť po autobusovú stanicu, niektoré budú pokračovať až na Podbreziny. Zavedením linky vychádzame v ústrety aj pracovníkom i návštevníkom nemocnice,“ podčiarkla hovorkyňa mesta.

Lepšie spojenie bude aj z Liptovskej Ondrašovej. Táto mestská časť bude od nedele lepšie spojená s autobusovou stanicou, centrom mesta a s Nábrežím. Priame spojenie Podbrezín s akvaparkom zabezpečia tri víkendové spoje. Ide o linku č. 13, ktorá doteraz premávala len v čase letných prázdnin.