Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Predvianočnú atmosféru v Dolnom Kubíne rozprúdia Katarínske trhy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Návštevníci trhov budú mať možnosť zakúpiť si rôznorodé produkty, prípadne osloviť predajcov ručne vyrábaných výrobkov.

Dolný Kubín 18. novembra (TASR) – Predvianočnú atmosféru prinesie začiatkom budúceho týždňa do metropoly dolnej Oravy vyše 140 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska. Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Dolnom Kubíne sa počas dvoch dní od pondelka 19. novembra do utorka 20. novembra stane dejiskom Katarínskych trhov, ktoré sú už tradičnou súčasťou diania v meste.

„Z celkového počtu stánkárov je až 65 remeselníkov. Podarilo sa nám tak do posledného miesta zaplniť vestibul a estrádnu sálu kultúrneho strediska, aj námestie,“ priblížila manažérka kultúry MsKS Andrea Barienčíková.

Návštevníci trhov budú mať možnosť zakúpiť si rôznorodé produkty, prípadne osloviť predajcov ručne vyrábaných výrobkov.

„Hostia tu nájdu väčšinou už vianočný sortiment, keďže sviatky sú tu čoskoro. Určite nebudú chýbať vianočné ozdoby na stromček, ikebany, výrobky z prútia a kože, šité hračky či medovníky. Na svoje si prídu aj milovníci chutných jedál a nápojov,“ dodala Barienčíková s tým, že ak sa predpovede meteorológov nemýlia, návštevníci sa môžu tešiť aj na prvý sneh, ktorý určite prispeje k peknej atmosfére trhov.

Dolnokubínsky hovorca Martin Buzna pripomenul, že Katarínske trhy zaraďujú medzi najúspešnejšie podujatia v meste. „O ich úspechu svedčí aj skutočnosť, že ich každoročne navštívia tisíce ľudí,“ uzavrel.