Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Cesta po nehode vlaku a kamióna neprejazdná celú noc

Na snímke zrážka kamióna a osobného vlaku v obci Podvysoká, okres Čadca vo štvrtok 10. januára 2019. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Obchádzka pre osobné autá cez obce Klokočov a Olešná je vyznačená dočasným dopravným značením.

Podvysoká 11. januára (TASR/Teraz.sk) – Cesta II/487 v Podvysokej v okrese Čadca, na ktorej sa vo štvrtok (10.1.) zrazili na železničnom priecestí osobný vlak a nákladné auto, bola neprejazdná celú noc. hasiči tam pracovali až do šiestej rána. Informujú o tom na sociálnej sieti.

Podľa hovorkyne Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Aleny Krčovej zasahovali na mieste nehody tri ambulancie ZZS. "Záchranári ošetrili sedem osôb, ktoré utrpeli najmä úrazy hlavy a horných končatín. Išlo skôr o ľahké poranenia. Všetkých transportovali do nemocnice v Čadci," uviedla Krčová.

Policajný zbor (PZ) SR vo štvrtok (10.1.) na sociálnej sieti informoval, že podľa predbežných informácií vošiel vodič kamióna na železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom s dvomi vozňami. "Predbežne utrpelo zranenie niekoľko osôb z vlaku a jedna osoba z vozidla. Priecestie je riadne vybavené svetelnou signalizáciou. Malo by ísť o český kamión. Vlak je vykoľajený a prevrátený. Koľajisko je značne poškodené. Cesta II/487 je neprejazdná. Na mieste je viacero záchranárov, policajtov a hasičov," doplnil PZ.