Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Liptov má napriek vysokým teplotám stále dostatok lyžiarov

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Návštevníci Liptova majú podľa Bartkovej na výber aj zo širokého množstva doplnkových aktivít – k dispozícii majú wellness centrá, bowling, motokáry, jazda na štvorkolkách, paraglajding, skanzeny.

Liptovský Mikuláš 11. januára (TASR) – Liptovské lyžiarske vleky a lanovky sú napriek vysokým teplotám stále v prevádzke a Liptov je podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Dariny Bartkovej jediným slovenským regiónom, ktorý sa môže pochváliť dostatkom lyžiarov.

„Liptáci prekabátili počasie nielen v akvaparkoch, ale úspešne mu vzdorujú aj na svahoch. S ohľadom na nadpriemerne teplé počasie je až neuveriteľné, že sa stále lyžuje na Opalisku a na malom vleku v Liptovskom Jáne. Dokonca v Jasnej je na oboch stranách Chopka k dispozícii viac ako 21 kilometrov upravených tratí s výbornými podmienkami,“ uviedla Bartková.

Doplnila, že vďaka investíciám do rozvoja cestovného ruchu sa stal Liptov celoročnou turistickou destináciou a popri akvaparkoch vyrástli nové soľné jaskyne v Tatralandii a v Kúpeľoch Lúčky. „Ponúkajú fantastický relax, upokoja myseľ, prečistia dýchacie cesty a v kombinácii s inými procedúrami sú pre návštevníkov vhodným dovolenkovým doplnkom,“ konštatovala riaditeľka kúpeľov Anastázia Mičková.

Návštevníci Liptova majú podľa Bartkovej na výber aj zo širokého množstva doplnkových aktivít – k dispozícii majú wellness centrá, bowling, motokáry, jazda na štvorkolkách, paraglajding, skanzeny, múzeá alebo simulátor voľného pádu Superfly. „Liptov sa postupne nielen doma, ale aj v zahraničí dostáva na mapu gastronomickej turistiky. Pribúdajú kvalitné reštaurácie a zariadenia, ktoré si zaslúžia hviezdne ocenenie kvality. Po hodnotení ubytovacích zariadení už na jar príde na rad aj gastronómia. Verím, že naše reštaurácie uspejú a vyšlú klientom pozitívny signál,“ dodala Bartková.