Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Liptovská Porúbka chce opraviť uzavretú lávku

Ilustračné foto Foto: TASR/OR HaZZ Bardejov

Nevyhnutná rekonštrukcia lávky si vyžiada investovanie značných finančných prostriedkov.

Liptovská Porúbka 10. augusta (TASR) – Samospráva obce Liptovská Porúbka sa usiluje sprevádzkovať chátrajúcu visutú lávku ponad Váh, ktorá bola vybudovaná ako prístupová komunikácia do obnoveného lyžiarskeho strediska, ale následne ju pred pár rokmi uzavreli po jeho definitívnom skrachovaní a trvajúcej exekúcii.

"Už vlani v novembri sme sa obrátili na súd s návrhom na zrušenie obchodnej spoločnosti, v ktorej mala naša obec menšinový podiel. Ako kompenzáciu chceme nadobudnúť do obecného majetku práve túto lávku, aby sme ju mohli dať opraviť a sprevádzkovať pre verejnosť," uviedla pre TASR starostka Jana Gazdičová.

Nevyhnutná rekonštrukcia lávky si podľa nej vyžiada investovanie značných finančných prostriedkov. "V súčasnom stave sa nedá vôbec sprevádzkovať. Navyše budeme musieť odstrániť vážne konštrukčné nedostatky, napríklad nahradiť drevené nosníky podkladu kovovými," vysvetlila starostka Liptovskej Porúbky.

Túto iniciatívu privítal aj primátor bezprostredne susediaceho Liptovského Hrádku Branislav Tréger. "Keby sa podarilo vyriešiť tento problém, bola by to veľmi atraktívna spojnica pre chodcov i cyklistov. Keď sa to našim susedom podarí, určite im všemožne pomôžeme, aby ju dali opäť do prevádzky," dodal Tréger.