Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Stredisko Ski Javorovica v Liptovskom Jáne v tejto sezóne neotvoria

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Turistov zadarmo vozia skibusy do lyžiarskych stredísk v Jasnej a Závažnej Porube.

Liptovský Ján 8. januára (TASR) - Lyžiarske stredisko Ski Javorovica v Liptovskom Jáne nie je po 20-ročnej prevádzke v aktuálnej zimnej sezóne otvorené pre verejnosť. Prevádzkovateľ jedného z vyhľadávaných lyžiarskych stredísk na Liptove ohlásil, že v tejto sezóne ho sprístupniť neplánuje.

"V sezóne 2015/2016 nebude spustená prevádzka pre verejnosť z dôvodu vstupu vlastníka a prevádzkovateľa lyžiarskeho strediska JAVOROVICA, SPORTCENTRUM-LIPT. JAN, s.r.o., do konkurzného konania. Zároveň sa chceme poďakovať za 20 rokov prevádzky lyžiarskeho strediska všetkým jeho návštevníkom a najmä lyžiarom – malým aj veľkým športovcom za priazeň, ktorú mu venovali," uvádza sa na jeho oficiálnej internetovej stránke.

O vyriešenie situácie sa usilovala obec Liptovský Ján, ktorá správcovi navrhla prevádzkovanie strediska. "My sme získali nájomcu, ktorý tam chcel ísť, no správca naše podmienky odmietol. Dúfam však, že sa to vyrieši a v budúcej sezóne bude stredisko v prevádzke s novým vlastníkom, s novými podmienkami," povedal pre TASR starosta obce Juraj Filo. Podľa jeho ďalších slov z hľadiska návštevnosti zatiaľ nezaznamenali žiadny úbytok turistov, avšak predpokladajú, že táto situácia môže negatívne ovplyvniť turizmus v obci.

"S Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Region Liptov sme zatiaľ vytvorili náhradné riešenie. Turistov zadarmo vozia skibusy do lyžiarskych stredísk v Jasnej a Závažnej Porube, avšak ľudia, ktorí sem chodili, sa vždy zaujímali aj o lyžiarske stredisko Ski Javorovica. Preto čakáme, že sa to negatívne prejaví," dodal. Prvé stretnutie veriteľov, na ktorom by sa mala situácia riešiť, sa uskutoční v piatok 15. januára.