Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Múzeum slovenskej dediny v Martine rozozvučia harmoniky

TIlustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Medzi účinkujúcimi budú skalní hosťujúci hráči, ktorí nechýbali ani na predchádzajúcich ročníkoch Turčianskej harmoniky.

Martin 6. júla (TASR) - Múzeum slovenskej dediny v Martine ožije v nedeľu 10. júla už po 14. raz zvukom heligónok. Na podujatí Turčianska harmonika sa predstavia heligonkári z Turca, Kysúc, Oravy a Považia. TASR informovala kultúrno-propagačná manažérka oddelenia prezentácie a marketingu Slovenského národného múzea v Martine Milena Kiripolská.

"V programe sa predstaví viac ako 30 hráčov rôznych vekových kategórií. Návštevníci budú mať možnosť spoznať a vypočuť si známych i menej známych heligonkárov, ktorí hrávajú pre potešenie seba či svojich priateľov, a dobre sa s nimi zabaviť v krásnom prostredí najväčšieho múzea v prírode na Slovensku," uviedla.

Medzi účinkujúcimi budú napríklad skalní hosťujúci hráči, ktorí nechýbali ani na predchádzajúcich ročníkoch Turčianskej harmoniky – Jozef Glombík, Milan Roob, Majerčíkovci, otec a syn Chládekovci. Predstavia sa tiež početnejšie zoskupenia ako Heligonkári z Prečína, Heligonkári spod Kľaku, Podzoborskí heligonkári či Bystrická kasňa.