Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Muž dobodal exmanželku. Za predchádzajúce vyhrážky trest nedostal

Na snímke strelná zbraň, ktorou sa exmanžel zastrelil. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Na martinskom sídlisku Ľadoveň si v utorok siahol strelnou zbraňou na život 58-ročný muž, ktorý predtým nožom napadol a ťažko zranil svoju bývalú manželku.

Žilina 22. januára (TASR) – Predstavitelia Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline na dnešnom brífingu zdôraznili, že dávnejšie oznámené telefonické vyhrážky muža, ktorý sa v stredu 21. januára v Martine pokúsil nožom zavraždiť bývalú manželku a následne sa zastrelil, nemohli byť kvalifikované ako trestné činy.



„Dňa 6. apríla 2011 sa dostavila na policajné oddelenie a podala oznámenie vo veci podozrenia z priestupku voči občianskemu spolunažívaniu, ktorého sa mal dopustiť jej bývalý manžel. V tomto oznámení absentovali znaky nielen trestného činu, ale čo i len priestupku a v danej veci sa nemohlo ďalej konať,“ vysvetlil riaditeľ KR PZ Ivan Špánik.

Poškodená sa obrátila opätovne na políciu 17. apríla 2011 a vyžiadala si osobné stretnutie so zástupcom Okresného riaditeľstva PZ v Martine. „Na ďalší deň sme prijali jej trestné oznámenie vo veci nebezpečného vyhrážania a zároveň uviedla, že jej bývalý manžel pravdepodobne vlastní zbraň. Toto podozrenie sme preverili aj prostredníctvom našich kolegov v Českej republike, kde sa zdržiaval,“ pokračoval Špánik.

Vlastníctvo zbrane sa nepodarilo zistiť. „Po vykonaní týchto opatrení sa nepreukázalo, že by išlo o trestný čin, ale iba o priestupok a vec sme postúpili na prejednanie na príslušný obvodný úrad. Muža potrestal v jeho neprítomnosti pokarhaním. Oznamovateľka voči tomu nepodala odvolanie a odvtedy ani žiadne ďalšie oznámenie. Uviedla nám, že sa s bývalým manželom nekontaktovala a už od roku 2008 sa s ním vôbec nestretla,“ dodal riaditeľ KR PZ v Žiline.