Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Žilinský kraj

Na vrchu Háji-Nicovô vznikne oáza relaxu a oddychu

Ilustarčné foto Foto: TASR/Michaela Zdražilová

Výsledkom snahy predstaviteľov mesta budú postupne podľa nej posedy v korunách stromov, lanová dráha, lavičky či vyhliadkový bod.

Liptovský Mikuláš 22. augusta (TASR) - Mestská oddychová zóna na vrchu Háj-Nicovô, jednej z najnavštevovanejších lokalít v Liptovskom Mikuláši a okolí, má byť výsledkom zámeru vedenia mesta Liptovský Mikuláš. Na základe dlhoročného úmyslu obstará radnica v najbližšom období projekt vybudovania rekreačnej oblasti.

"Vnímame potrebu riešiť požiadavky spoluobyvateľov na rekreáciu a oddych v tomto prostredí. V súčasnosti je Háj využívaný obyvateľmi spontánnym spôsobom a neposkytuje pre rekreačnú činnosť žiadne vybavenie. Rozhodli sme sa preto vytvoriť vo voľnej prírode vhodné podmienky pre každodennú a krátkodobú rekreáciu," informoval primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Projekt využije otvorené a uzavreté priestory Hája, lúky aj prechody cez les. Okrem rekreačných aktivít, ako je cykloturizmus, prírodovedný náučný chodník, Robinsonove detské ihriská s liptovským motívom, fitnes dráhy a geocaching, sa v parku budú v budúcnosti konať aj kultúrno-spoločenské aktivity. Celý projekt zrealizuje magistrát na etapy, pričom prioritou je výstavba vyhliadkovej veže.

"Musíme zosúladiť hospodárenie na lesných pozemkoch s rekreačnou funkciou územia. Spoločenské a slávnostné zhromaždenia, spoločensko–rekreačné aktivity a kultúrne podujatia si budú vyžadovať aj zabezpečenie priestorov ďalšími službami, ako občerstvenie, informačný servis, parkovanie, predaj suvenírov," doplnila Jana Kormaníková z oddelenia projektového manažmentu na mestskom úrade. Výsledkom snahy predstaviteľov mesta budú postupne podľa nej posedy v korunách stromov, lanová dráha, lavičky či vyhliadkový bod.