Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

O treste pre lekára, ktorý slúžil pod vplyvom alkoholu, rozhodne sudca

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej išlo o skúseného dlhoročného odborníka, s ktorým v minulosti nemali žiadne problémy.

Žilina 6. septembra (TASR) – O treste pre 70-ročného lekára, ktorý vykonával v utorok (4.9.) pohotovostnú službu na oddelení urológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline pod vplyvom alkoholu, rozhodne sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina. TASR o tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.

Doplnil, že prokurátor Okresnej prokuratúry Žilina podal obžalobu na lekára v takzvanom superrýchlom konaní. "O podanej obžalobe bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina," uviedol Cisarik.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík informoval, že policajti obvinili 70-ročného Pavla z okresu Žilina, ktorému namerali pri dychovej skúške 1,63 promile, z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Poverený príslušník PZ skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," doplnil Moravčík.

Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej išlo o skúseného dlhoročného odborníka, s ktorým v minulosti nemali žiadne problémy. "Alkohol pri práci zdravotníka je však u nás absolútne neprípustný. Ide o vážne porušenie pracovnej disciplíny, preto s lekárom okamžite ukončíme pracovný pomer. Dotknutej pacientke sa ospravedlňujeme za vzniknuté komplikácie. Zdravotnú starostlivosť sme okamžite zabezpečili ďalším lekárom," uviedla Záteková.

Doplnila, že u zamestnancov FNsP pravidelne realizujú aj náhodné kontroly dychovou skúškou. "Tento rok išlo už o 150 prípadov, všetky boli negatívne," dodala hovorkyňa žilinskej fakultnej nemocnice.