Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

V areáli Oravskej lesnej železnice budú cez víkend hovoriť o včelách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Remiáš

Podujatie sa uskutoční v areáli stanice Tanečník na Oravskej lesnej železnici v čase od 12.30 h do 16.00 h. Vlaky premávajú podľa štandardného cestovného poriadku.

Oravská Lesná 31. júla (TASR) – Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava pripravuje ďalší ročník Včelárskeho popoludnia, ktoré sa uskutoční v nedeľu 4. augusta v areáli Oravskej lesnej železnice. Program podujatia priblíži históriu včelárstva na Orave.

Skúsení včelári odpovedia na otázky odbornej aj laickej verejnosti a poradia aj začínajúcim včelárom. Nebude chýbať ochutnávka a predaj medových výrobkov a, samozrejme, dobrá nálada,“ priblížila riaditeľka Oravského múzea Mária Jagnešáková.

Podujatie sa uskutoční v areáli stanice Tanečník na Oravskej lesnej železnici v čase od 12.30 h do 16.00 h. Vlaky premávajú podľa štandardného cestovného poriadku.

Oravská lesná železnica je jednou z mála zachovaných  úzkorozchodných úvraťových železníc na svete a unikátnou technickou pamiatkou. Pôvodne slúžila na zvážanie dreva, dnes patrí medzi najobľúbenejšie turistické atrakcie Oravy. Vlaky Oravskej lesnej železnice odchádzajú na vyhliadkovú jazdu z údolnej stanice Tanečník. Nachádza sa neďaleko obce Oravská Lesná. V stanici Tanečník je bezplatné parkovisko a zázemie železnice – depo na lokomotívy a vozne, predaj cestovných lístkov, suvenírov, expozícia dokumentujúca život lesnej dráhy, detské ihrisko a voliéra s pávmi.