Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

ORAVSKÁ LESNÁ:Starosta chce rozvíjať cestovný ruch a dobudovať vodovod

Kysuce a Oravu opäť spája lesná úvraťová železnica Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Nový starosta obce Oravská Lesná v Námestovskom okrese Marek Majdiš (NEKA) sa chce zamerať predovšetkým na rozvoj cestovného ruchu, dobudovanie vodovodnej siete.

Oravská Lesná 16. januára (TASR) – Nový starosta obce Oravská Lesná v Námestovskom okrese Marek Majdiš (NEKA) sa chce zamerať predovšetkým na rozvoj cestovného ruchu, dobudovanie vodovodnej siete či rekonštrukciu a rozšírenie kapacity materskej školy.

"Preberanie obecného úradu od mojej predchodkyne bolo veľmi neštandardné a komplikované, ale už je to za nami a nechcem sa zamestnávať zbytočnými šarvátkami. Treba sa pozerať dopredu, čo ďalej s našou, určite veľmi zaujímavou obcou v nádhernom prírodnom prostredí," uviedol Majdiš pre TASR.

Zároveň zdôraznil, že hoci je Oravská Lesná najmladšou obcou v celom oravskom regióne, rozhodne má čo ponúknuť domácim i zahraničným turistickým návštevníkom. "Musia sa však o tom najprv odniekiaľ dozvedieť, preto sa musíme zamerať na oveľa lepšiu mediálnu propagáciu," skonštatoval.

"Žijeme v 21. storočí a naša obec nie je ešte stále úplne pokrytá vodovodom. Už som začal na tom pracovať. Materská škola má nepostačujúcu kapacitu a jej objekt je v dezolátnejšom stave. To je ďalšia z našich priorít. Je toho ešte viac, čomu sa treba začať postupne venovať," dodal starosta Oravskej Lesnej.