Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

VIDEO: Po stopách Martina Rázusa sa vydali cyklisti aj v horúčave

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Na štart náročnej 180-kilometrovej trate sa postavila stovka cyklistov.


Liptovský Mikuláš 8. augusta (TASR) – Ani priam tropické letné počasie neodradilo dnes viac ako stovku cyklistov absolvovať náročnú 180-kilometrovú trať 14. ročníka cyklomaratónu Po stopách Martina Rázusa cez Čertovicu, Brezno, Banskú Bystricu a Donovaly, so štartom i cieľom v jeho rodnom Liptovskom Mikuláši.

"Toto je skutočne jedinečná forma dôstojného pripomenutia nášho významného rodáka, spisovateľa, publicistu, politika a kňaza. Značná účasť dokazuje veľký záujem o toto nevšedné podujatie, ktoré v sebe originálne spája pripomínanie histórie a aktívny pohyb, šport," uviedol pre TASR viceprimátor Rudolf Urbanovič.

Význam tohto podujatia vyzdvihla aj podpredsedníčka Spolku Martina Rázusa a renomovaná regionálna historička Daniela Fiačanová. "Pri vzniku nášho spolku sme si dali za cieľ propagovať duchovné hodnoty tejto veľkej osobnosti slovenských dejín. Tento cyklomaratón to napĺňa mierou vrchovatou," skonštatovala.

"Cyklisti sú určite spokojnejší, keď je takéto počasie, akoby hrozil dážď a chlad. Takmer 200 km je riadna porcia, ale zároveň motivácia pre každého, kto sa postavil na štart. Veľmi nás teší, že táto akcia už za tie roky zapálila viacerých Liptákov k pravidelnému pohybu na bicykli,"
dodal športový riaditeľ podujatia Ján Bether.