Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Dolný Kubín využíva letné prázdniny na rekonštrukciu škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexander Ballek

Mesto vo svojom rozpočte vyčlenilo na túto rekonštrukciu takmer 32.000 eur.

Dolný Kubín 12. júla (TASR) - Dolnokubínska samospráva sa pustila počas letných prázdnin do rekonštrukcie škôl a školských zariadení. Takmer 100.000 eur si vyžiada obnova Základnej školy (ZŠ) Janka Matušku a Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Ivana Ballu.

"V uplynulom týždni sme začali s rekonštrukciou najväčšej školskej jedálne v Dolnom Kubíne, ktorá počas školského roka varí pre takmer 600 stravníkov. Jedáleň v ZŠ Janka Matušku bola už dlhodobo v havarijnom stave. Do 23. augusta vymeníme rozvody ústredného kúrenia a vody. Taktiež dôjde k rekonštrukcii elektrických rozvodov a kanalizácie," informoval vedúci kancelárie primátora v Dolnom Kubíne Vladimír Adamec s tým, že na opravu smeruje z mestskej pokladnice viac ako 65.000 eur.

Rekonštrukčné práce sa začali aj v Základnej umeleckej škole Ivana Ballu. "Tie zahŕňajú kompletnú výmenu elektroinštalácie, rozvodov a rozvodných skríň. Tiež zmenu prípojky, ktorá nespĺňala parametre pre základnú umeleckú školu. Plánovaný je aj rozvod na internet," doplnil. Mesto vo svojom rozpočte vyčlenilo na túto rekonštrukciu takmer 32.000 eur. Práce by mali byť ukončené do konca prázdnin.