Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Pravda: Busta vojnového zločinca F. Ďurčanského jablkom sváru v Rajci

Foto: Logo Pravda

Informáciu priniesol denník Pravda.

Bratislava 13. marca (TASR) - Pre dieru v zákonoch sa z verejného námestia v Rajci začína stávať miesto, kde sa stretávajú sympatizanti slovenského vojnového štátu. Tvrdí to Peter Marianek z hnutia Human, ktoré už viac než dva roky bojuje proti buste vojnového zločinca Ferdinanda Ďurčanského na tamojšom námestí.

Vec majú najnovšie riešiť dva parlamentné výbory. Poveril ich tým predseda parlamentu Pavol Paška. Poslanci o tom nevedia, uvádza denník PRAVDA. Podľa Petra Marianeka z hnutia Human busta bez nového zákona z námestia nikdy nezmizne. Koncom minulého roka preto adresoval list predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi. Podľa Marianeka je vystavenie busty stúpenca fašizmu na Námestí SNP hneď vedľa pamätnej tabule obetí druhej svetovej vojny výsmechom demokracie.

Pavol Paška list postúpil na prerokovanie ústavnoprávneho a ľudskoprávneho výboru. To, že sa Rajec stáva miesto pre stretávanie priaznivcov vojnového štátu, potvrdzuje aj druhý ročník Memoriálu Jozefa Tisa. Nočný pochod k jeho rodnému domu vo Veľkej Bytči sa má konať v priebehu apríla a rovnako ako minulý rok sa začne pri Ďurčanského buste v Rajci. Viac si možno prečítať v článku s názvom "Odstráni bustu Ďurčanského iba nový zákon?", ktorý denník uverejnil na štvrtej strane.