Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Primátora Trstenej oslobodil súd spod obžaloby

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Okresný súd v Námestove na dnešnom pojednávaní oslobodil primátora Trstenej Juraja B. v celom rozsahu spod obžaloby z pokračujúceho zločinu vydierania a prečinu zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Námestovo 13. januára (TASR) – Okresný súd v Námestove na dnešnom pojednávaní oslobodil primátora Trstenej Juraja B. v celom rozsahu spod obžaloby z pokračujúceho zločinu vydierania a prečinu zneužitia právomoci verejného činiteľa, čoho sa mal dopustiť v roku 2011 vo funkcii riaditeľa Správy katastra v Tvrdošíne.

Hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa informoval TASR, že dôvodom ukončenia pojednávania vyhlásením oslobodzujúceho rozsudku bolo to, že predmetný skutok nie je trestným činom. Zároveň dodal, že rozsudok ešte nie je definitívne právoplatný, lebo príslušný prokurátor sa vzápätí odvolal.

„Hoci som chlap, mal som na krajíčku slzu, lebo som si spomenul na moju mamu. V čase, keď som bol obvinený a obžalovaný ešte žila a dnes môžem zájsť na cintorín, pomodliť sa pri jej hrobe a povedať jej, že už nie som obžalovaný,“ spontánne reagoval primátor, ktorý by v prípade právoplatného odsúdenia prišiel automaticky o mandát.

Absurdnú kauzu považuje za hon na jeho osobu zo strany vplyvných ľudí, ktorým ako riaditeľ správy katastra nevychádzal bezhlavo v ústrety pri riešení sporov. „Vždy som chcel veci riešiť podľa zákona, a nie podľa toho, ako chceli oni. Pracovníčku, ktorá sa ma opakovane pýtala, ako má rozhodnúť, som iba usmernil a ona na mňa podala trestné oznámenie, že som ju vydieral. Neobával som sa rozsudku, lebo verím v spravodlivosť a mám čisté svedomie,“ dodal pre TASR.