Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Projekt Zelené Vlčince ponúkne v Žiline 140 nových bytov

Projekt Zelené Vlčince. Foto: Mário Šujanský

Spustenie výstavby je naplánované na začiatok roka 2019, dokončenie a kolaudácia ku koncu roka 2020.

Žilina 22. novembra (TASR) - Developerská spoločnosť Reinoo postaví na sídlisku Vlčince v Žiline rezidenčný projekt Zelené Vlčince so 140 novými bytmi a 200 parkovacími miestami. V dvoch bytových domoch ponúkne jedno- až štvorizbové byty s výmerami od 29 do 126 štvorcových metrov (m2) a päťizbové strešné byty s terasami.

"Pri príprave projektu sme sa zamerali na potreby budúcich majiteľov. Verím, že skladbou bytov, ich dispozíciami, občianskou vybavenosťou, ako aj možnosťami tráviť voľný čas dokážeme naplniť všetky ich potreby. Okrem bytov so štandardnou rozlohou ponúkneme aj špeciálne veľkometrážne byty. Tie môžu byť so svojou výmerou alternatívou pre bývanie v rodinnom dome," povedal projektový manažér spoločnosti Reinoo Roman Petro.

Projekt Zelené Vlčince.
Foto: Mário Šujanský


Spustenie výstavby je naplánované na začiatok roka 2019, dokončenie a kolaudácia ku koncu roka 2020. "Naším cieľom bolo vytvoriť moderné mestské bývanie. Rešpektujeme výšku a charakter okolitej zástavby, súčasťou ktorej bude verejne prístupný rozľahlý park a detské ihrisko. Uvedomujeme si, že problémom Vlčiniec je parkovanie. Počet parkovacích miest sme preto nadimenzovali, aby nikto z majiteľov bytov nemal strach, či bude mať kde zaparkovať," vysvetlil architekt projektu Peter Gažo.

Spoločnosť Reinoo pred dvomi rokmi obnovila v Žiline historickú budovu banky na Legionárskej ulici vedľa Novej synagógy. Aktuálne dokončuje projekt rekonštrukcie bývalej budovy pošty na sídlisku Vlčince, ktorá po dokončení ponúkne viac ako 12.000 m2 prenajímateľnej plochy.