Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Ružomberské papierne podporia mesto a okolie dotáciou

Spoločnosť SCP Mondi v Ružomberku Foto: TASR/Branislav Račko

Vyplýva to z memoranda o spolupráci, ktoré v uplynulom týždni slávnostne podpísali predstavitelia spoločnosti a tamojšej radnice.

Ružomberok 20. marca (TASR) - Ružomberský celulózovo-papierenský podnik Mondi SCP podporí v tomto roku dlhodobé iniciatívy a projekty v oblastiach vzdelávania, zdravia, športu či voľno-časových aktivít obyvateľov Ružomberka a okolia sumou 1,2 milióna eur. Vyplýva to z memoranda o spolupráci, ktoré v uplynulom týždni slávnostne podpísali predstavitelia spoločnosti a tamojšej radnice.

Celková podpora papierní podľa podpísaného memoranda stúpla oproti vlaňajšku o 50.000 eur. Najväčšou položkou je zľava z ceny tepla ako benefit projektu RK3 vo výške 450.000 eur, na šport pôjde 370.000 eur a na životné prostredie 155.000 eur. Ďalších 150.000 eur je určených na dlhodobé iniciatívy a projekty, napríklad na podporu nemocnice či projekty v meste a okolitých obciach. Pre súčasných a bývalých zamestnancov vyčlenili 70.000 eur.

"Spolupráca našej samosprávy s papierňami trvá už roky. Verejnosť cíti benefity, vyplývajúce z memoranda, najmä vďaka štedrej dotácii na zľavu z ceny tepla," povedal primátor Igor Čombor. Podpora komunity je vysoko dôležitá aj podľa prezidenta Mondi SCP Bernharda Pescheka. "Vysoko oceňujeme našu vzájomnú spoluprácu s mestom, nakoľko vieme, že naša budúcnosť takisto závisí od dobrých životných podmienok ľudí v okolí a od zdravia komunít a prostredia, v ktorom pracujeme," skonštatoval.

S podporou mesta Ružomberok začal papierenský podnik na začiatku 90. rokov minulého storočia. Prvé memorandum podpísali predstavitelia spoločnosti a mesta v roku 2006.