Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Stovky obyvateľov Likavky ostanú počas odstávky bez elektriny

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obyvatelia, ktorí majú na svojich pozemkoch stožiare vysokého napätia, ich v prípade potreby musia sprístupniť pracovníkom údržby.

Likavka 12. septembra (TASR) - Približne 500 domácností v dolnoliptovskej obci Likavka ostane vo štvrtok 14. septembra bez elektriny. Elektrikári totiž plánujú od 8.00 do 18.30 h natrieť niekoľko stožiarov vedenia vysokého napätia medzi Likavkou a Martinčekom.

Obyvatelia, ktorí majú na svojich pozemkoch stožiare vysokého napätia, ich v prípade potreby musia sprístupniť pracovníkom údržby, upozornila Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D). "Správca distribučnej siete má totiž zákonné právo pohybovať sa aj po súkromných pozemkoch, kde sa nachádzajú jeho energetické zariadenia," vysvetlil hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

Pracovníci SSE-D sa podľa neho posnažia ukončiť natieračské práce čo najskôr. "Ak sa nevyskytnú žiadne komplikácie, elektrina môže začať prúdiť k odberateľom aj skôr. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku," doplnil.

Pripomenul, že každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť vždy dopredu oboznámený o plánovaných odstávkach, sa môže zaregistrovať na internetovej stránke SSE-D. Vďaka tejto službe ho bude spoločnosť o odstávkach informovať vždy s dostatočným predstihom.