Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Telesné pozostatky nezvestného Holanďana našli pod Jakubinou

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Na rozsiahlej pátracej akcii sa zúčastnilo množstvo profesionálnych i dobrovoľných horských záchranárov.

Liptovský Mikuláš 11. augusta (TASR) – Takmer tri dni trvajúca pátracia akcia slovenských a poľských horských záchranárov v oblasti Západných Tatier sa skončila v nedeľu 10. augusta okolo poludnia nálezom telesných pozostatkov nezvestného 59-ročného holandského turistu.

Podľa informácií Horskej záchrannej služby (HZS) oznámila jeho manželka vo štvrtok 7. augusta v noci, že sa nevrátil z plánovanej túry na Jakubinú. Naposledy jej telefonoval podvečer počas zostupu po turistickom chodníku do Račkovej doliny, čo potvrdila aj policajná lokalizácia mobilného telefónu.

Na rozsiahlej pátracej akcii sa zúčastnilo množstvo profesionálnych i dobrovoľných horských záchranárov. Dlhé hodiny systematicky prehľadávali žľaby z Otrhancov spadajúce do Račkovej a Jamnickej doliny. Nezvestného turistu bez známok života napokon našli v kotline pod Jakubinou.

Vedenie HZS vyzdvihlo napriek smutnému koncu náročného dlhotrvajúceho pátrania vo vysokohorskom teréne Západných Tatier dobrú spoluprácu s dobrovoľnými horskými záchranármi, kolegami zo susedného Poľska, Policajným zborom SR a Vrtuľníkovou záchrannou zdravotnou službou ATE.