Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Priotrávených ľudí vyslobodili zo zamknutého domu v Turzovke

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Zdravotným záchranárom sa za účinnej asistencie policajtov a hasičov podarilo včera večer zachrániť životy priotrávených obyvateľov z vnútra uzamknutého rodinného domu v kysuckom meste Turzovka.

Turzovka 20. januára (TASR) – Zdravotným záchranárom sa za účinnej asistencie policajtov a hasičov podarilo v pondelok 19. januára večer zachrániť životy troch priotrávených obyvateľov z vnútra uzamknutého rodinného domu v kysuckom meste Turzovka.

Posádku rýchlej zdravotnej pomoci mala privolať 34-ročná matka k náhle odpadnutej osemročnej dcére. „Zdravotníci sa nemohli dostať dovnútra, preto si privolali na pomoc policajtov, ktorí boli na mieste do dvoch minút,“ opísal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Vnútri zbadali ležať na podlahe odpadnutého 14-ročného chlapca. Policajti sa násilím bezúspešne pokúšali dostať dnu cez dvere i okná, preto rýchlo privolali hasičov. Tí vylomili vchodové dvere a vyniesli von troch bezvládnych ľudí. Zdravotníci sa vzápätí pustili do ich oživovania a previezli ich do nemocnice.

Hasiči následne vyvetrali interiér rodinného domu a odstavili prívod plynu. Detektor plynov nenameral zvýšené hodnoty. „V tomto prípade vyšetrujeme podozrenie zo všeobecného ohrozenia,“ dodal krajský policajný hovorca. Pravdepodobnou príčinou bolo priotrávenie sa unikajúcim oxidom uhoľnatým.