Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Turčianske Teplice vystupujú z Únie miest Slovenska

Erb mesta Turčianske Teplice Foto: Heraldický register

Bol schválený návrh na vystúpenie mesta z Únie miest Slovenska a vstúpenie do Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ako aj do Združenia miest a obcí Turca.

Turčianske Teplice 16. januára (TASR) – Po prvom pracovnom zasadnutí nového Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Turčianskych Tepliciach je už známe, kto sa stal zástupcom primátora, kto bol zvolený do mestskej rady a ktorí poslanci sa stali predsedami komisií pri MsZ. Na zasadnutie zavítal aj poslanec NR SR Pavol Frešo. O výsledkoch rokovania, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok (15.1.) popoludní, TASR dnes informovala Dagmar Matiašková Ferencová, komunikačná manažérka pre styk s verejnosťou z magistrátu.

"Primátor mesta Igor Hus informoval o poverení zástupcu primátora, ktorým sa stal Dušan Vojtek. Do mestskej rady boli zvolení Zdena Kevická, Milota Martinková a Dušan Vojtek, ktorému funkcia člena rady vyplýva zo zákona. Poslanci zvolili aj nových predsedov komisií pri MsZ, ktorých počet sa upravil z 12 na 13. Komisia kultúry, školstva, mládeže a športu sa rozdelila na komisiu športu a mládeže a komisiu kultúry a školstva. Dôvodom je pružnejšia práca v rozvíjaní športových a kultúrnych aktivít. Členovia komisií budú volení na ďalšom zasadnutí," uviedla Ferencová. MsZ chce dať priestor i obyvateľom Turčianskych Teplíc, ktorí môžu pôsobiť v komisiách ako členovia.

Ako tiež informovala, poslanci odvolali a zvolili nových členov školských rád, redakčnej rady Teplických zvestí a sobášiacich.

"Odvolaný bol aj zástupca mesta v Turčianskej vodárenskej spoločnosti a zástupca Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec-Kremnicko. Bol schválený návrh na vystúpenie mesta z Únie miest Slovenska a vstúpenie do Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ako aj do Združenia miest a obcí Turca," dodala Ferencová.

MsZ tiež vyhlásilo novú voľbu hlavného kontrolóra mesta, ktorá sa tajným hlasovaním uskutoční 26. februára. Touto otázkou sa chcel ešte koncom vlaňajšieho roka zaoberať bývalý primátor Michal Sygút. No MsZ v starom zložení, ktoré zvolal, nebolo uznášaniaschopné.

Nový primátor Igor Hus a 13 poslancov MsZ sa ujalo svojej funkcie až 2. januára tohto roka.