Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Ulicami Žiliny prejde vyše 400 fašiangových masiek z celého Slovenska

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Sprievodným podujatím budú v sobotu 25. februára o 16.00 h Roztancované fašiangy v Mestskom divadle v Žiline.

Žilina 19. februára (TASR) – Do sprievodu fašiangových masiek, ktorý prejde v piatok 24. februára žilinskými ulicami už po trinásty raz, sa zapojí vyše 400 masiek z celého Slovenska a ako zahraničný hosť sa predstaví nezávislá divadelná skupina Stella Polaris z Nórska.

"Divadelnú skupinu Stella Polaris založili v roku 1985 a účinkuje po celej Európe. Od pondelka (20.2.) do piatka (24.2.) bude v Mestskom divadle v Žiline viesť workshop zameraný na pouličné divadlo, pohyb a akrobaciu. S jeho výsledkom sa predstaví v sprievode a v programe na Mariánskom námestí," uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Sprievod masiek sa podľa neho začne o 14.30 h pred Mestským úradom v Žiline a bude pokračovať po tradičnej trase cez Mariánske námestie, Farské schody, Námestie Andreja Hlinku, Národnú ulicu a naspäť na Mariánske námestie. "Program na námestí sa začína o 15.30 h a predstavia sa v ňom detské folklórne súbory, hostia zo Stropkova a Dubnice nad Váhom. Tradičné pochovávanie basy sa uskutoční v podaní domáceho folklórneho súboru Rozsutec. Spolok Živena bude na Mariánskom námestí ponúkať fašiangové dobroty a príjemnú bodku za karnevalovým dňom urobí o 18.00 h skupina Funny Fellows," uviedol Čorba.

Sprievodným podujatím budú v sobotu 25. februára o 16.00 h Roztancované fašiangy v Mestskom divadle v Žiline. "Hosťom bude folklórny súbor Mladosť z Dubnice nad Váhom," dodal hovorca mesta Žilina.