Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

V D. Kubíne pribudla vianočná výzdoba za 15.000 eur

Ilustračný záber. Foto: TASR/AP

Samospráva v rozpočte mesta vyčlenila na montáž, demontáž a prevádzku vianočnej výzdoby sumu vo výške 25.000 eur, z ktorých 15.000 eur investovali do zakúpenia nových ozdobných prvkov.

Dolný Kubín 6. decembra (TASR) – S príchodom sviatku Svätého Mikuláša sa aj v Dolnom Kubíne rozžiarila v centre mesta a na ostatných frekventovaných uliciach vianočná výzdoba. Samospráva v rozpočte mesta vyčlenila na montáž, demontáž a prevádzku vianočnej výzdoby sumu vo výške 25.000 eur, z ktorých 15.000 eur investovali do zakúpenia nových ozdobných prvkov.

Podľa konateľa Technických služieb v Dolnom Kubíne Pavla Heška mesto investuje nemalé finančné zdroje do výzdoby každoročne. „Aj touto cestou chceme ľuďom priniesť atmosféru prichádzajúcich Vianoc,“ zdôraznil.

Občania a návštevníci mesta tak môžu vidieť vianočnú výzdobu na Hviezdoslavovom námestí, kde je ozdobených 15 parkových stromov. Pracovníci Technických služieb taktiež vyzdobili ihličnatý strom pred budovou Mestského úradu a na námestí umiestnili sedem nových 3D prvkov na stožiaroch verejného osvetlenia. „Nové prvky sú aj na Nemocničnej ulici. Novinkou je aj vianočná výzdoba na Námestí Jána Vojtaššáka, kde tento rok prešlo verejné osvetlenie obnovou,“ vysvetlil Heško a dodal, že mesto chce, aby každá mestská časť mala svoj vianočný stromček.

Vedúci odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade Dolný Kubín Miroslav Kosmeľ pripomenul, že na Námestí J. Vojtaššáka okrem ozdobeného vianočného stromu a adventného venca pribudli aj nové vianočné prvky inštalované na lipovej aleji. „Tradične vianočne osvetlený je aj Kolonádový most,“ vysvetlil.

Technické služby, ktoré zabezpečujú starostlivosť o výzdobu, predpokladajú, že svetelné motívy s vianočnou tematikou demontujú 10. januára, pričom ostatnú zimnú LED výzdobu odstránia až koncom februára.