Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

V Račkovej doline horí rúbanisko, na mieste zasahuje aj vrtuľník

Ilustračná snímka Foto: TASR - Erika Ďurčová

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), Zuzana Farkasová doplnila, že na miesto udalosti bol vyslaný aj vrtuľník letky MV SR s oto vakom.

Liptovský Hrádok 11. augusta (TASR) - Liptovských hasičov od dopoludňajších hodín zamestnáva rozsiahly požiar rúbaniska v Račkovej doline. Na miesto smeruje aj vrtuľník letky Ministerstva vnútra (MV) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

Podľa jej slov vyslali hasičov k požiaru dnes o 10.30 h. "Po príchode na miesto udalosti zistili, že horí vo veľmi nedostupnom teréne na ploche približne 25 štvorcových metrov. Hasiči musia k požiaru kráčať peši približne jednu hodinu," uviedla.

Doplnila, že na miesto udalosti bol vyslaný aj vrtuľník letky MV SR s oto vakom. "Vak s vodou zloží vrtuľník k požiarisku a hadicovým systémom z neho bude čerpaná voda na hasenie," vysvetlila Farkasová.

Pri požiari momentálne zasahujú hasiči z Liptovského Hrádku, Liptovského Mikuláša, Žiliny, Banskej Bystrice, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a tiež dobrovoľní hasiči z obcí Liptovská Kokava, Vavrišovo, Pribylina a Hybe.