Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Visia vám cencúle a sneh zo striech? Máte povinnosť ich odstrániť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zimnú údržbu chodníkov a ostatných verejných priestranstiev priľahlých k nehnuteľnostiam sú v zmysle VZN povinní zabezpečiť vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností.

Žilina 17. januára (TASR) – Mesto Žilina upozorňuje vlastníkov, správcov a užívateľov nehnuteľností, že podľa platného všeobecne záväzného nariadenia sú povinní vykonať opatrenia, aby cencúle a snehová pokrývka z odkvapov a striech neohrozili život alebo zdravie ľudí. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Pripomenul, že zimnú údržbu verejných priestranstiev, chodníkov a zjazdnosť vozoviek zabezpečujú v zmysle operačného plánu Žilinské komunikácie, a. s. "Podľa potreby vykonáva posýpanie povrchu vozoviek inertným a chemickým materiálom, zhŕňanie, pluhovanie a odvoz snehu. Prednostne sa zabezpečuje zjazdnosť hlavných križovatiek, výpadových ciest a frekventovaných ulíc s premávkou mestskej hromadnej dopravy," uviedol Čorba.

Zimnú údržbu chodníkov a ostatných verejných priestranstiev priľahlých k nehnuteľnostiam, ktoré nie sú zahrnuté v operačnom pláne, sú v zmysle všeobecne záväzného nariadenia povinní zabezpečiť vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností. Na spoplatnených parkovacích plochách sú povinní zabezpečiť čistotu prevádzkovatelia, dodal hovorca mesta Žilina.