Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

VIDEO: Pre parkovaciu plochu hrozí súkromníkovi pokuta 6600 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Na trávnatej ploche na Moyzesovej ulici neďaleko Domu kultúry totiž vybudoval deväť parkovacích miest, pričom podľa radnice poškodil chodník a porušil územný plán pešej zóny.

Liptovský Mikuláš 23. marca (TASR) - Pokuta viac ako 6600 eur hrozí nájomníkovi súkromného pozemku pri vstupe do historického centra Liptovského Mikuláša. Na trávnatej ploche na Moyzesovej ulici neďaleko Domu kultúry totiž vybudoval deväť parkovacích miest, pričom podľa radnice poškodil chodník a porušil územný plán pešej zóny.

"Podľa územného plánu je výstavba parkovacích plôch možná len v prípade, že je súčasťou výstavby objektu občianskej vybavenosti. Keďže tu nebola splnená táto podmienka, hlavný architekt mesta nemohol vydať súhlasné stanovisko na umiestnenie parkoviska. Následne kvôli tomu nemohli vydať ani ďalšie orgány mesta súhlasné stanoviská a rozhodnutia," vysvetlila pre TASR hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.



Nájomník pozemku vlastní v jeho tesnej blízkosti polyfunkčnú budovu, ktorej priestory prenajíma ďalším firmám. "Vybudovanie týchto parkovacích miest súviselo s tým, že okolo našej budovy zanikli všetky parkovacie miesta. Všetky sú spoplatené, čo je pre našich nájomcov a ich zákazníkov problém. To, čo sme vybudovali, podľa nášho právneho zástupcu nepodlieha stavebnému zákonu, pretože je to len spevnená pracovná plocha," reagoval nájomca pozemku Marián Saniga.

Ako ďalej doplnil, jediný možný prístup na pozemok je cez chodník. Dúfa preto, že mu naň mesto povolí vjazd. Poškodený chodník by v prípade získania potrebných povolení nájomca na vlastné náklady zrekonštruoval a prispôsobil na vjazd osobných motorových vozidiel. Chodník však plánuje radnica v najbližších dňoch opraviť. Zároveň doň po rekonštrukcii osadí zabraňovacie stĺpiky, ktoré zamedzia prejazdu motorových vozidiel po chodníku.