Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Žilinskí poslanci rozhodnú o odpredaji limuzín i založení nadácie

ilustračná snímka. Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR

Založením Nadácie ŽSK pre podporu rodiny chce podľa nej samosprávny kraj pomáhať jednotlivcom a rodinám v sociálnej, ekonomickej a existenciálnej núdzi.

Žilina 18. mája (TASR) – Poslanci Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) budú na pondelkovom (21.5.) zasadnutí v Žiline rozhodovať aj o odpredaji luxusných áut po predchádzajúcom vedení, založení Nadácie ŽSK pre podporu rodiny či úprave rozpočtu. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

Doplnila, že zastupiteľstvo ŽSK sa bude zaoberať odpredajom dvoch luxusných vozidiel značky Audi A8 na podnet predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej. "Využívanie limuzín považuje za zbytočný luxus, ktorý je navyše veľmi nákladný na údržbu, aj na spotrebu. ŽSK má namiesto toho záujem zakúpiť iné vozidlo strednej triedy. Na odpredaj áut v prípade schválenia poslancami krajského zastupiteľstva bude vypísaná obchodná verejná súťaž, kde vyhráva najvyššia ponúknutá kúpna cena," uviedla Remencová.

Založením Nadácie ŽSK pre podporu rodiny chce podľa nej samosprávny kraj pomáhať jednotlivcom a rodinám v sociálnej, ekonomickej a existenciálnej núdzi. "Nadácia bude poskytovať pomoc ľuďom, ktorých postretne živelná pohroma alebo závažné ochorenie člena rodiny, kedy je zmenšená pracovná schopnosť, a tým aj obmedzený príjem pre rodinu. Rovnako bude podporovať aj dobrovoľnícke aktivity v kraji a podá pomocnú ruku talentovaným deťom zo sociálne slabších podmienok," dodala hovorkyňa ŽSK.